zondag 30 september 2012

PERSONAL | Vroeger was het leuker

Aankomende dinsdag is dus zo'n dag. Zo'n verjaardag weetjewel. Dan wordt ik 'eindelijk' 17. Helemaal leuk enzo. Of eigenlijk niet. Dit is de eerste keer dat ik helemaal geen zin in mijn verjaardag heb, raar hè. Misschien komt het wel door het besef dat we steeds ouder en ouder worden. Of omdat verjaardagen vroeger gewoon leuker waren?

Vroeger keek je al maanden uit naar je verjaardag. Tenminste, dat deed ik. Moeders die kalenders voor je maakten, zodat je de dagen kon afstrepen. En de paar laatste nachten voor je verjaardag waren niet door te komen. Dat waren nou echt eens slapeloze nachten. Een verjaardag was een paar dagen voor je verjaardag opeens veranderen in een ninja, of geheim detective, op zoek naar de cadeautjes. "Niet in de kast? Oh maar dan liggen ze vast onder het bed!"En de verlanglijstjes die eindelijk konden worden ingevuld als de intertoys folder op de deurmat lag.

Een verjaardag was op school aankomen. Ouders die de traktaties in hun handen hadden. Een meester of juf die je naam op het bord had geschreven, ja, met zo'n mooi vlaggetje. Of een ballonnetje. Of nog beter; een vlaggetje én een ballonnetje. Een verjaardag was in de kring op een stoel mogen staan, en dat iedereen voor je ging zingen. Een verjaardag was alle klassen rond mogen in de pauze, en de juffen en meester die op je grote verjaardagskaart wat schreven.

Een verjaardag was ook eigenlijk een excuus om non-stop taart, chips en snoep te eten. En niemand die er wat van zei. Een verjaardag was mogen beslissen wat je s'avonds at, patat! Oké oké, dat mag nu nog steeds. 

En dan heb je nog het feestje. Een feestje was mogen beslissen wie er wel en niet komt. Je doet even stom? 'Jij mag lekker niet op mijn feestje komen. GNE.' 
Eigenlijk keek je stiekem al meteen na de dag dat je jarig was, alweer uit naar je volgende verjaardag.

Maar deze keer niet. Al een paar jaar eigenlijk niet. En dat is stom, want ik wil voor altijd jong blijven.

donderdag 27 september 2012

PERSONAL | Een rechthoekig papieren kaartje.

Er ligt hier een kaartje voor me. Een rechthoekig papieren kaartje. Men noemt dit ook wel het schoolfeest kaartje. Dat schoolfeest is vanavond ja. Of ik er zin in heb? In een schoolfeest?

Oh uiteraard kijk ik al weken uit naar het moment dat we de Rumours weer inlopen. Heerlijk gezellig met honderden mensen opgekropt zitten in een klein zaaltje. Glazen bier en wijn die om de 5 minuten over je heen worden gegoten. Een temperatuur die na een kwartiertje feesten oploopt tot minimaal 50 graden. Zweet hier, flits, foto daar. Armen en benen die zo erg heen en weer worden gezwaaid dat ze af en toe zomaar eens in je gezicht kunnen belanden. Natuurlijk hebben we daar zin in!

Maar het leukste moment is nog wel als je eindelijk je plekje tussen die mensen hebt gevonden, en je je dan ook nog zo kan voortbewegen dat een rondje draaien nog mogelijk is. Ja, dan heb je het goed voor elkaar! 

Tsja en die foto's. Nee, daar ga ik niet eens over beginnen. 

Nou ja, we steunen in ieder geval het gala weer. En de roddels. Want die komen er, in overvloed zelfs. 

woensdag 5 september 2012

LIST | Daar wordt je blij van!

Wanneer gaat ze dan weer een blog schrijven? En waarover? Nou, dat eerste is niet zo moeilijk te beantwoorden. Ik schrijf namelijk nu een blog, gehe. En waarover, tsja, dat is iets lastiger. Geen inspiratie enzo, want school zorgt ervoor dat m'n hersens niet meer normaal kunnen werken.


School is dus weer begonnen, en dat maakt de mensen niet zo blij. Het normale ritme moet weer van start komen. Leraren die weer met bergen huiswerk aankomen lopen, sport, en nja.. ga zo maar door.

Om niet nog langer door te gaan over alle negatieve dingen, ga ik een lijstje maken wat je blij kan maken. Het zal wel voor het merendeel uit eten bestaan. Maar ja, dat is ook gewoon lekker.
  • Chocola. Ja hier kun je echt niet onderuit. Het is gewoon lekker, meer zeg ik niet.
  • Filmpjes. 
  • Een zonnetje die zomaar opeens door de wolken gaat schijnen.
  • De schoolbel die gaat, als het tijd is om naar huis te gaan. Of als het weekend is, dat is natuurlijk nog leuker. 
  • Sebastiaan wordt blij van varen.
  • Een smsje of whatsappje krijgen. 
  • Een blinddate voor iemand regelen. Of voor jezelf, maar dan is het geen blinddate meer. Zegmaar.
  • Muziekjes luisteren.
  • Uren die uitvallen.
  • In het tussenuur naar de winkeltjes gaan. Daar wordt je portemonnee niet blij van.
  • Als het pauze is, en je eindelijk je koekje op mag eten.
  • Je bedje induiken. Dat is echt een tip. Pas wel op als je bed tegen een muur staat, want dat kan een beetje fout aflopen anders. En ik kan het, helaas, weten.
Dat zijn nog niet eens zo heel veel dingetjes waar je blij van kan worden. Maar toch moeten we denk ik maar alle kleine dingetjes in het leven waarderen, zodat we iets vrolijker worden, en niet chagerijnig op school zitten te zijn. Zet die smile op je gezicht!